„Így kellene megtalálni saját magunkat. Én és ÉN együtt.
Az egónak megtalálni a helyét, és együttműködni azzal a fénnyel, ami minden érző lény sajátja.
Nem lehet legyőzni, megsemmisíteni, de talán nem is kell. Meg kell tanítani együttműködni.”

7köznapi könyv
Az elmúlt évek írásait mára sikerült nálam hozzá jobban értők segítségével könyv formába szerkeszteni. Engedd meg, hogy Dunai Balázs mester szavaival ajánljam neked is ezen irományok gyűjteményét, melyet Dunai Imre grafikusművész rajzai tesznek gazdagabbá:

"Egy számomra különleges kötetet tart kezében az olvasó. „Hétköznapi EGO”… Bár az Ego hétköznapi,  de amit ezekben a későbbi sorokban találunk, semmi esetre sem az. Ha valaki egy „ponyva” szintű olvasmányra vágyik ne is lapozzon tovább. Ez a könyv gondolkodásra késztet, és arra, hogy jobban figyeljünk a környezetünkre, hogy nyitott szemmel járjunk. Beszélgessünk a problémáinkról… Gondolkodjuk…

Egy átadó segítő  számára nincs annál nagyobb  öröm, ha a tanítványt sikerül elgondolkodtatni és be tudja vonni a közös elmélkedésbe, válaszok keresésébe. Különös az öröme akkor, ha ezt meghaladva önálló kérdésfeltevésre tudja ösztönözni. Látva azt,  hogy a tanítvány alkalmazza a tanultakat, és  olyan kérdések foglalkoztatják, amikre saját maga is keresi a választ, hiszen  ő maga is átesett azokon a stációkon, öröm tölti el.

Ezzel az örömmel ajánlom mindenki számára ezeket az oldalakat, hiszen kiderül belőlük, mily nehéz is az az út, amit magunknak választottunk. Nem csak azért, mert időnként besűrűsödik, vagy mert nem látjuk a végét és messzi a megvilágosodás, hanem azért is, mert bizony az "utca emberéhez" hasonlóan mi magunk, akik a spirituális utat választottuk, mi is kételkedünk, elgyengülünk, elfáradunk néha. Persze, hiszen emberek vagyunk, emberi gondolatokkal és érzésekkel. Új szín lehet ez a könyv, mert a hétköznapi ember szól, a hétköznapi emberhez, hétköznapi problémákról, a mindennapok szavaival. ”Aki a tiszta tudat elérésére törekszik, fel kell készülnie, hogy szörnyű akadályokkal fog szembe nézni: haraggal, vággyal, elmezavarral, gőggel és féltékenységgel!”

Lapozgassátok úgy, hogy a feltett kérdésekre találjátok meg a saját válaszotokat! Legyen mankótok akkor, amikor elfogytok, segítsen a nehéz percekben az, hogy a sorok ismeretlenül is együtt éreznek veletek, és találjatok rá a célra! A saját célotokra.

Köszönöm, ha elfogadjátok a segítségnyújtás ezen formáját, tanuljatok belőle és tartsatok velünk a közös úton.

A szerzőt évek óta ismerem…  Az első találkozásunkkor már tudtam, hogy ez nem egy „hétköznapi” találkozás.  Figyeltem Rá az első pillanat óta, mert éreztük egymás „lényét”, és ez a mai napig nem változott. Értem Őt, és érdeklődve figyelem a fejlődését és a vívódásait. És vártam és vártam és vártam… a megfelelő pillanatra, hogy „újra” együtt járhassunk az úton. Ő már rég elindult… Vele az út göröngyös, girbe-gurba, hegyekkel-völgyekkel teli, de épp ez a szép benne. Erről szól ez a könyv.  Sokat mosolyogtam a könyv olvasásakor…

Mielőtt megkaptam a kéziratot, kértem, hogy írhassak elé néhány gondolatot. Úgy gondolom, sokat ad az író nekünk, és még mindig nincs tisztában azzal az értékkel, minőséggel, amit közvetít a környezete felé. De ez így van rendjén (még elszáll az Egója).  Köszönjük e sorokat, gondolatokat. Bárcsak mindenki ennyit gondolkodna…   Nagy élmény, megtiszteltetés ez a könyv mindannyiunknak…

Legmélyebb szeretetemmel

Dunai Balázs

Próbáljuk meg megfékezni az egónkat. Mondjuk neki: szörnyű gondokat adtál nekem. Nem szeretlek. Ellehetetlenítetted az életem.”

Chögyam Trungpa

Amennyiben kedvet kaptál a könyhöz, nem kell mést tenned, csak az alábbi kérdőívet kell kitöltened és a bolti árhoz képest 5% kedvezménnyel megvásárolhatod. Minden megvásárolt könyvvel több alapítvány is támogatásra kerül, vásárlásoddal segítheted több segítő tevékenységet végző közösség munkáját is. Köszönöm!

Bejelentkezés